Marmelader

Marmelader

Ingredienser

  • Hallonmarmelad

  • 600 g socker

  • 200 g vatten

  • 2 vaniljstänger

  • 2 000 g hallon

  • 2 stjälkar timjan

  • 15 g stjärnanis

  • 25 g pektin

  • 200 g socker


  • Björnbärsmarmelad

  • 1 000 g björnbär

  • 300 g vatten

  • 600 + 200 g socker

  • 25 g pectin

  • 1 dl gin

Recept

Hallonmarmelad
Koka upp vatten, socker (600 g) och vanilj till en sockerlag. Tillsätt hallon, timjan och stjärnanis, och låt det sjuda i 20 minuter. Blanda pektin och socker (200 g), tillsätt det och rör slätt.

Björnbärsmarmelad
Koka bären, vattnet och 600 g socker i cirka 10 minuter. Blanda pektinet med 200 g socker och blanda ner i sylten. Koka i 2 minuter. Blanda i gin. Skumma noga.

Vid frågor till oss kontakta gärna Nordic Sugar, utvecklingsbageriet 040-53 71 76 eller maila till info@nordicsugar.com

Tillbaka