Krämig yoghurt med sirapsrostad müsli

Krämig yoghurt med sirapsrostad müsli

Ingredienser

  • Yoghurt:
    500 g yoghurt med 10 % fett
    1 vaniljstång
    50 g rörsocker

  • Sirapsrostad müsli
    1 dl mörk sirap
    ½ dl vatten
    200 g råggryn
    20 g sesamfrön
    20 g kokosflingor
    40 g hackade hasselnötter
    30 g dinkelpuffar
    30 g russin

  • Inlagda päron
    3 Conference-päron
    50 g citronsaft
    100 g rörsocker
    100 g vatten
    ¼ vaniljstång

  • Päronflarn
    400 g päronsaft
    6 g agar-agar eller gellangummi
    50 g citronsaft
    50 g rörsocker

Recept

Info
10 portioner i bägare att ta med
Framtaget av Helle Nielsen

Yoghurt:
Vispa snabbt ihop yoghurt, socker och fröna från vaniljstången. Fördela
i små plastbägare.

Sirapsrostad müsli
Värm sirap och vatten i en liten gryta. Blanda ihop råggryn, sesamfrön, kokos, hasselnötter och dinkelpuffar. Häll sedan över sirapen och rör om ordentligt.
Rosta i ugn i 120°C i ca 25 min.
Blanda i russinen i müslin när den har svalnat.

Inlagda päron
Skölj, skala och skär päronen i tärningar. Koka upp rörsocker, vatten, vaniljfrön och citronsaft och häll över päronbitarna. Låt svalna i kylen.


Päronflarn
Koka upp päronsaft, agar-agar och citronsaft under vispning. Låt svalna i kylen. Blanda i citronsaft och rörsocker till en jämn smet. Bred ut papperstunt på silikonmatta. Torka i ugn i 60°C eller låt lufttorka till nästa dag.
Vid servering:
Fördela müslin ovanpå yoghurten och dekorera med päronflarn, inlagda päronbitar och färsk järnört.

Vid frågor till oss kontakta gärna Nordic Sugar, utvecklingsbageriet 040-53 71 76 eller maila till info@nordicsugar.com

Tillbaka